Sabtu, 6 Februari 2010

Rombongan pimpinan PR turun ke Bidor

Pada 6 Februari 2010 sekitar jam 2.15 petang rombongan pimpinan Pakatan Rakyat singgah di Bidor dalam satu program yang di atur oleh Sekretariat Pakatan Rakyat Perak.
Rombongan terdiri daripada Y.B Ngeh Koo Ham (Pengerusi DAP Perak), Al-Fadhil Ust.Abu Bakar Husin (Pesuruhjaya PAS Perak), Y.B Sivakumar (Speaker DUN Perak), Al-Fadhil Ust.Misbahul Munir (S/U Politik MB Perak) serta beberapa org pimpinan Pakatan Rakyat yang lain.
Reaksi org awam sungguh baik apabila yang di temui menunjukkan sambutan yang hangat. Ada yang ingin bersalam dan tak melepaskan peluang bergambar dengan pimpinan PR yang hadir menzahirkan bahawa PR tetap di hati masyarakat .

(rombongan yang memeriahkan Pekan Bidor dengan di bantu team amal...good job)(YB Ngeh Koo Ham segak berbaju batik kuning bersama rombongan)
(Ust.Misbah bagi posing istimewa...sempat juga kasi candid camera sama ust.)(beberapa org polis kelihatan santai ketika menjalankan tugasnya apabila hanya menjadi pemerhati jarak jauh...tiada apa yang nak di risaukan...program PR di jamin aman)


(penyokong DAP dengan bangga mengibarkan bendera PAS menambahkan lagi pening UMNO/BN yang telah sedia pening)(Pakatan Rakyat = PAS + DAP + PKR)

Di samping melawat dan berjumpa dengan penduduk Pekan Bidor, risalah penerangan juga di edarkan bagi menyalurkan maklumat yang tepat kepada masyarakat yang selama ini di kaburi dengan berita2 berat sebelah orang media massa kerajaan.


Program yang berlangsung lebih kurang setengah jam dan lokasi seterusnya ialah ke selatan Perak iaitu Sungkai, Tg.Malim dan beberapa tempat lagi sebelum bertolak pulang ke Ipoh.


(team Nisa' dan Muslimat berganding bahu mengedarkan risalah2 penerangan)

(sempat membeli buah limau daripada seorang taukeh...nak buat makan2 dalam bas kata Y.B Ngeh dan Ust.Abu Bakar)


(bergambar kenangan2 bersama Y.B Sivakumar)


(Timb.Ketua DPPK Tapah bersama Pesuruhjaya PAS Perak)(Bas yang membawa rombongan...terima kasih dan selamat jalan, jemput singgah lagi di lain masa insyaallah...)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan