Isnin, 7 Jun 2010

Lawak sekumpulan 'katak'

oleh : Wirawan Islam
(barisan superstar 'katak' atau lebih di kenali sebagai ultraman 5 beradik yang akan menganjurkan konsert terbaru tak lama lagi)


Setelah nyayian sekumpulan MP 'katak' semakin di lupai dan di pinggirkan mereka kini datang lagi untuk mencari publisiti murahan mungkin kerana poket mereka yang semakin kering dan minta di isi.
Kalau MIC boleh dengan mudahnya memperdayakan UMNO dalam PRK Hulu Selangor tempohari dengan isu calon, maka kumpulan MP 'katak' kini mencuba nasib. Bak kata pepatah katak...untung batu tenggelam, untung berudu boleh jadi katak dewasa. Dalam pertarungan meletak calon di Hulu Selangor sahaja UMNO di perdaya apabila akhirnya berkesudahan dengan MIC 3 - UMNO 0.
Gol pertama - Palanivel dapat senator
Gol kedua - MIC menang PRK (di bantu habisan oleh puak2 UMNO-APCO)
Gol ketiga - Palanivel dapat jawatan kibinet (Ketua Pemuda UMNO, si KJ gigit jari...)
Oleh itu, sekumpulan katak ini mencuba nasib seperti MIC dengan menubuhkan pembentukan "Konsensus Bebas" dalam usaha untuk bertindak dengan lebih ”efektif, berkecuali dan tidak memihak mana-mana parti”.

Mereka yang menganggotai kumpulan itu ialah Wee Choo Keong (Wangsa Maju), Datuk Zahrain Mohamad Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai) dan Zulkifli Nordin (Kulim Bandar Baru).
Menurut ketua katak si Zahrain pada sidang media di lobi parlimen :
“Konsensus Bebas” bertujuan menjadi “kuasa ketiga” di Dewan Rakyat."
"Kita percaya pembentukan Konsensus Bebas adalah penyelesaian terbaik bagi kami sebagai ahli parlimen untuk mengemukakan isu-isu nasional dan berkepentingan umum secara bersama dan berkesan,”
"Konsensus Bebas akan sentiasa berpendirian bebas berasakan kepada inspirasi rakyat dan negara. "Konsensus Bebas ini akan memberi fokus kepada pembentukan dasar yang meletakkan keutamaan rakyat,"
Oleh kerana mereka tak memihak mana2 parti, kita nak tanya depa ni...depa kat belah mana?
1) PR bantah judi....BN sokong judi
2) PR tak nak kawan ngan Yahudi Israel....tapi BN ambil APCO-Israel jadi penasihat PM
3) PR konsisten nak bantu rakyat....BN sibuk nak tarik subsidi
4) PR yakin boleh pulihkan ekonomi....BN kata negara dah nak bankrupt
Kita bagi depa 4 isu ini dulu....depa nak sebelah mana?
Dah kata tak sebelah mana2 parti so hanpa nak sebelah mana?
Nak kata bengong...marah plak...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan